שיעורי הזיהומים הנגרמים על ידי כלמידיה טרכומטיס (CT) וניסריה גונוריאה (GC) נמצאים במגמת עלייה. הנחיות לבדיקות סקר מתמקדות בעיקר באוכלוסיות של נשים פעילות מינית וגברים המקיימים יחסי מין עם גברים, ואילו שיעורי הזיהומים והבדיקות בקרב גברים הטרוסקסואלים אינם מובנים היטב.
עוד בעניין דומה
במחקר רטרוספקטיבי שתוצאותיו פורסמו בכתב העת Sexually Transmitted Diseases, חוקרים העריכו את שכיחות הזיהומים ב-CT ו-GC ואת שיעורי הבדיקות שבוצעו כדי לאבחנם, בקרב מטופלים בין הגילאים 12-24 במרכזי בריאות עירוניים.
על מנת לערוך את המחקר, החוקרים עשו שימוש בנתונים ממאגרי רישום ממוחשבים של מידע רפואי ממספר מרכזי בריאות בדנבר, קולורדו, בין השנים 2017-2019. במחקר השתתפו 44,021 מטופלים, אודותיהם נאספו נתונים דמוגרפיים, נתונים אודות פעילותם המינית, האוריינטציה המינית שלהם ותוצאות בדיקות מעבדה. נעשה שימוש במבחני χ2 על מנת להעריך את ההבדלים בין קבוצות הניסוי.
החוקרים מצאו שמבין כלל משתתפי הניסוי, 37.6% עברו בדיקות, 15.0% נמצאו חיוביים ל-CT ו-3.4% נמצאו חיוביים ל-GC.
לגברים הטרוסקסואליים נצפה שיעור בדיקות שעמד על 22.8% ושיעור בדיקות חיוביות ל-CT ו-GC שעמד על 13.1% ו-3.0%, בהתאמה. בקרב נבדקים שתועדו כלא פעילים מינית, 7.5% נמצאו חיוביים ל-CT. זיהומים מרובים או זיהומים חוזרים נרשמו בקרב 29% מהמטופלים.
החוקרים סיכמו כי נצפו שיעורים נמוכים של בדיקות ושיעורים גבוהים של זיהומים ב-CT ו-GC בקרב כל קבוצות המטופלים, כולל גברים הטרוסקסואלים ואף במטופלים שתועדו במקור ככאלה שאינם פעילים מינית.
שיפור בביצוע בדיקות סקר בקרב אוכלוסיות אלו, במסגרת הטיפול הראשוני, עשוי להיות המפתח למאבק במגיפת המחלות המועברות ביחסי מין.
מקור:
תגובות אחרונות