כלמידיה טרכומטיס 28.12.2021

ההסתברות לזיהום חוזר של כלמידיה בנשים אפרו-אמריקאיות

תגובות ספציפיות לכלמידיה ואלל מסוים נמצאו קשורים לסיכון להדבקה חוזרת בכלמידיה

כלמידיה טרכומטיס בנשים. אילוסטרציה

ידוע כי בקרב נשים אפרו-אמריקאיות בארה"ב קיים שיעור ההדבקה הגבוה ביותר בכלמידיה טרכומטיס, כמו גם זיהומים חוזרים של החיידק. מטרת המחקר המרכזית היתה לפתח מודל בייסיאני לניבוי ההסתברות לזיהום חוזר בכלמידיה טרכומטיס בקרב נשים אפרו-אמריקאיות באמצעות מידע אימונוגנטי.

במסגרת המחקר ניתחו החוקרים מידע מעוקבת מטופלות אפרו-אמריקאיות שאובחנו עם זיהום בכלמידיה טרכומטיס ונכללו בהגיען למרפאה בברמינגהם, אלבאמה, על מנת לקבל טיפול לאחר תוצאה חיובית בבדיקה שגרתית לחיידק. לאחר מכן בנו החוקרים מודל של ההסתברות לזיהום חוזר בכלמידיה בתוך 6 חודשים מקבלת הטיפול באמצעות רגרסיה לוגיסטית במסגרת בייסיאנית.

גורמים מנבאים שעניינו את החוקרים במיוחד היו נוכחות או היעדר אלל HLA-DQB1*06 ותגובה ספציפית לכלמידיה מתווכת אינטרפרון גמא על ידי תאי CD4+, זאת משום שגורמים אלה דווחו בעבר כקשורים באופן בלתי תלוי לסיכון לזיהום חוזר.

תוצאות המחקר הדגימו כי מתוך 99 משתתפות שהוערכו, ההסתברות לזיהום חוזר בקרב מטופלות עם תגובת CD4+ ספציפית לכלמידיה מתווכת אינטרפרון גמא וללא נוכחות האלל HLA-DQB1*06 היתה 14.1% (רב"ס 95% - 3.0-45.0%). לעומת זאת, ההסתברות לזיהום חוזר בקרב נשים ללא התגובה הספציפית של תאי CD4+, ולפחות אלל HLA-DQB1*06 אחד הייתה 61.5% (רב"ס 95% - 23.1-89.7%).

מחקר זה הציג מודל שמדגים כי לנוכחות או היעדר אלל HLA-DQB1*06 ותגובת תאי CD4+ ספציפית לכלמידיה מתווכת אינטרפרון גמא יש השפעה גדולה על ניבוי ההסתברות לזיהום חוזר בקרב נשים אפרו-אמריקאיות.

מקור:

Olson K. et al. Sexually Transmitted Diseases (2021). https://doi.org/10.1097/olq.0000000000001468

נושאים קשורים:  כלמידיה טרכומטיס,  מוצא אתני,  מחקרים
מאמרים נוספים שיעניינו אותך
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו